עישון סיגריות באירועים – מותר או אסור?

בשנת 1983 חוקק חוק למניעת עישון במקומות ציבוריים כגון פאבים, מסעדות, בתי קולנוע וכדומה כאשר בשנת 2001 קרה שינוי מגמה נוסף חשוב מאוד שבמסגרתו הממשלה הטילה על משרד הבריאות ליישם את התכנית הלאומית לצמצום העישון ונזקיו. החוק מורה להטיל קנסות כבדים על אותם אנשים שיפרו את החוק, מתוך ראיה כי בריאות כלל האנשים, בייחוד אלו שבוחרים שלא לעשן חשובה מכדי להפוך אותם למעשנים פאסיביים. כתוצאה מכך נשאלת השאלה האם עישון סיגריות באירועים  כמו אירועי חתונה או אירועי תרבות למשל, מותר? והתשובה לכך היא שלא ניתן לעשן סיגריות באירועים היות ומדובר במקומות ציבוריים בהם העישון אסור.

מעוניינים לפרסום כתבה בתשלום באתר? צרו קשר

 

אז עישון סיגריות באירועים הוא אסור. יש מה לעשות בנידון?

אז קודם כל נתחיל ונסביר מה אנו יכולים לעשות במידה ומישהו מעשן במרחב ציבורי במהלך אירוע במקום שהוגדר כי אסור לעשן בו. במידה ופקח או שוטר תופסים אדם שמעשן במקום ציבורי כמו אולם אירועים או מסעדה למשל הוא חשוף לקנס כספי גבוה אך גם בעל האולם או המסעדה חשוף גם הוא לקנס גבוה של עד חמש אלף ש״ח היות והאחריות לכך שלא יעשנו באולם שלו היא עליו. יחד עם זאת, לא נראה שהחוק תקף גם עבור סיגריות אלקטרוניות כדוגמת ה- פאף באר, למשל.

אזורי עישון

על מנת כן להתחשב באוכלוסיית המעשנים ניתן להגדיר מראש איזורים בהם יוכלו המעשנים להנות מהפסקת סיגריה במהלך האירוע. על פינת העישון להיות במקום מרוחק באוויר הפתוח במידת האפשר או במקום אטום במידה ומדובר על חלל סגור על מנת שאנשים אחרים שעוברים בקרבת מקום לא יסבלו מהריח והעשן של הסיגריות. יש לציין כי גם במקומות פתוחים בהם שוהים מעל חמישים אנשים במסגרת אירועים לחברות או אירועים פרטיים, לא ניתן לעשן באויר הפתוח ומקומות שאינם סגורים, ויש ללכת למקום מרוחק או לפינת העישון המוגדרת.

מעוניינים לפרסום כתבה בתשלום באתר? צרו קשר

Facebook
Twitter
LinkedIn

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הנקראים ביותר

פרסום כתבה עם קישור לאתר שלכם

יצירת קשר

דילוג לתוכן