על חרדה חברתית של ילדים ונוער באירועים

"הוא לא מרגיש כל כך טוב ונשאר לנוח בבית". "יש לה מבחן חשוב מחר והיא חייבת ללמוד". כהורים לילד או לילדה שסובלים מביישנות יתר או מחרדה חברתית באירועים שהיא חרדה קיצונית, התירוצים הללו שאתם מדקלמים בכל פעם שאתם מגיעים לאירוע שהוזמנתם אליו, בוודאי מוכרים לכם. כהורים אסור לכם בשום אופן להשלים עם המצב הזה וחשוב כי תדעו שיש מה לעשות – לפנות לעזרה פסיכולוגית.

מעוניינים לפרסום כתבה בתשלום באתר? צרו קשר

 

ביישנות אל מול חרדה חברתית באירועים – מהם ההבדלים?

בדיוק כפי שישנם כאלו שלהם ביטחון עצמי רב שמאפשר להם להשתלב בקלות בכל מקום, כך מהצד השני ישנם כאלו שסובלים מהיעדר ביטחון עצמי, במיוחד בכל הקשור למפגשים חברתיים עם אנשים שאינם מוכרים להם. בצד זה של המתרס ניתן למצוא את הביישנים, שקשה להם מאוד לפתח קשרים חברתיים והם לא מוצאים את עצמם במפגשים כאלו ואחרים. כאשר לביישנות זו מתווספות תופעות פיזיולוגיות כגון הסמקה, הזעת יתר, דפיקות לב מואצות ותחושות פחד קשות, אזי מדובר כבר בחרדה של ממש, מה שמוגדר כחרדה חברתית. כאשר מדובר בילדים ביישנים לעיתים הדבר חולף עם הזמן, אך במידה והשנים עוברות והביישנות רק מתעצמת, חשוב לחפש פסיכולוג נוער מומלץ לגיל ההתבגרות ולהתחיל לטפל בכך.

 

מדוע חשוב לטפל בחרדה חברתית וביישנות יתר?

ביישנות יתר וחרדה חברתית פוגעות בסופו של דבר בתפקוד ולכן מוגדרות כהפרעות שיש לטפל בהן. בפועל, הסובלים מהפרעות אלו חשים שתמיד כל העיניים נשואות אליהן והדבר מלחיץ אותם. כשהם מגיעים לאירוע עם אנשים רבים הם לא מרגישים במקום בטוח ואז התופעות הפיזיולוגיות מתחילות להיות מורגשות. הדבר גורם לכך שאותם ילדים ובני נוער נמנעים מלכתחילה מלהגיע לאותם אירועים והם מעדיפים להיות לבדם בביתם במקום הבטוח שלהם. גם אם מצליחים לשכנע אותם להגיע לאירוע מידי פעם, הם בדרך כלל ינסו להיבלע בין ההמון, להתבודד בפינה ולקוות שאיש לא יפנה אליהם. כל שיעניין אותם זה לספור את הדקות עד החזרה הביתה. בשורה התחתונה, במידה ולא מטפלים בכך עוד בגיל ההתבגרות, הדבר עלול להתקבע ולפגוע באיכות החיים גם בגיל מבוגר.

מהן דרכי הטיפול?

כאמור, הדרך לטפל בחרדה חברתית וביישנות יתר היא באמצעות פנייה אל פסיכולוג מקצועי. בשלב הראשון של הטיפול מבוצעת אבחנה באמצעות כלים מדעיים מוכחים (שאלונים, הסתכלות) ובהתאם לתוצאות מחליטים על אפשרות הטיפול המתאימה שיכולה להיות אחת מהבאות:

  • טיפול CBT – זהו טיפול ממוקד וקצר טווח שנוגע בדפוסי המחשבה וההתנהגות שגורמים ומחמירים את החרדה.
  • טיפול קבוצתי – סוג טיפול זה כולל מפגשים עם ילדים ובני נוער שסובלים אף הם מחרדה חברתית. בכך מפתחים כישורים חברתיים נדרשים ומתנסים בזמן אמת אל מול עיניו הבוחנות של איש המקצוע.
  • טיפול משפחתי – טיפול זה נועד לטפל בבעיה כמכלול וללמד את ההורים כיצד להתנהל מול ילדם לפני ובזמן אירועים ומפגשים חברתיים.

 

הטיפול הפסיכולוגי בכל אחת מהשיטות הללו ולעיתים אף בשילוב של כמה מהן, הוכח ככזה שבהחלט יכול להביא לשיפור ניכר באיכות חייו של הסובל מחרדה חברתית ולגרום לו להיפתח לעולם לאט לאט. עליכם כהורים מוטלת האחריות לזהות האם ילדכם מציג סימנים של חרדה חברתית, למצוא עבורו פסיכולוג מתאים ולא להזניח זאת.

 

מעוניינים לפרסום כתבה בתשלום באתר? צרו קשר

Facebook
Twitter
LinkedIn

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הנקראים ביותר

פרסום כתבה עם קישור לאתר שלכם

יצירת קשר

דילוג לתוכן