בשעה טובה, החלטתם למסד את הקשר ולהתחתן, וכעת עליכם להתחיל להתארגן לקראת האירוע המשמח והמרגש. אחד הדברים החשובים הוא לעמוד במסגרת התקציבית שתקבעו ולא להתפרע עם הוצאות שיקשו עליכם בתחילת החיים החדשים שלכם ביחד. בדיוק בגלל זה אתם חייבים לדעת כמה עולה חתונה, פחות או יותר, כדי שתגיעו יותר חכמים למו"מ מול בעלי האולמות, גני האירועים ושאר אנשי המקצוע. בשורות הקרובות ננסה לעזור לכם עם מידע מועיל בנושא.
מעוניינים לפרסום כתבה בתשלום באתר? צרו קשר
כמה עולה חתונה? הדבר מתחיל במחיר פר מנה/אדם
כאשר תחפשו מידע לגבי כמה עולה חתונה, תגלו כי היבט מרכזי בעניין הוא המחיר פר מנה/אדם, ובמילים אחרות, כמה גובה האולם או גן האירועים עבור כל מקום ישיבה סביב השולחנות. הסטנדרט שאמור להתקבל במסגרת החבילה הוא לא רק מנה עיקרית, אלא גם אפריטיפים ונשנושים בתחילת האירוע וקבלת הפנים, שתייה קלה, סודה, מים, בירה, קינוחים, שולחן מעוצב, חופה מעוצבת ושירותים הכרחיים נוספים, דוגמת שירותי תאורה והגברה ושירותי ניקיון שירותים במהלך האירוע.
כל שנאמר לעיל יכול להיות סטנדרטי או מעבר לכך. למשל, כבעלי השמחה תוכלו לבחור במנות בשריות רגילות או להזמין קייטרינג אסאדו משובח מנותן שירותי חיצוני, קינוחים ממותגים בעלי שם, שירותי הגברה ותאורה פרטיים, עיצוב שולחנות פרטי וכו'. כמובן שכל אלה יגרמו למחיר החתונה להתייקר. עוד חשוב לדעת כי רוב האולמות וגני האירועים נוהגים לתמחר את המנות באופן שולי פוחת, כלומר, ככל שתזמינו יותר מוזמנים, המחיר פר מנה/אדם יהיה נמוך יותר.
כמה זה יעלה לכם בפועל? ובכן, בקיץ, שבו הביקושים הרבה יותר גבוהים, מחיר מנה צפוי לעלות כ-250 שקלים בממוצע, וזאת לעומת החורף שבו המחירים יורדים לכיוון ה-210 שקלים למנה בממוצע. מחירים אלו נמוכים יותר בפריפריה ובימים שאינם ימי חמישי.
מיקום – עוד היבט חשוב שמשפיע על המחיר
לא רק למה שמציע האולם או גן האירועים הספציפי יש השפעה על כמה עולה חתונה, אלא גם למיקום שלו. כפי שתגלו בחיפושים שלכם, אולמות וגני אירועים בפריפריה זולים בעשרות אחוזים מאשר מקביליהם באזורים מרכזיים. אם תשוו למשל בין גני אירועים בשרון ובמרכז לבין גני אירועים באזורים אחרים, תגלו שבמקומות המרוחקים יותר תוכלו למצוא מחירים נמוכים משמעותית פר מנה/אדם, אך עם הרבה יותר פינוקים וגיוונים.
האם שווה לכם לערוך חתונה במקום רחוק ממקום מגוריכם? כיום אין סיבה שלא ולעיתים גם השכרת שני אוטובוסים פרטיים לאירוע עשויה להשתלם, במיוחד כאשר מדובר בחתונות גדולות. חשוב מאוד גם לציין כי כאשר משווים בין שני מקומות באותה העיר, המחיר יכול להיות שונה לגמרי בשל המיקום. למשל, אולם או גן אירועים שנמצא ממש על הים, מה שמהווה אטרקציה של ממש, יעלה הרבה יותר מאשר מקום שנמצא בתוך אזור תעשייה פשוט.
עלויות נוספות שיש לקחת בחשבון בתכנון חתונה
ישנם גורמים נוספים שיחדיו עונים על השאלה כמה עולה חתונה:
- תקליטן – הוצאה שיכולה לנוע בין אלפי לעשרות אלפי שקלים, כתלות בזהות התקליטן ועונת השנה. במידה ותעדיפו מלבד תקליטן להזמין גם להקה או אפילו זמר בעל שם, הדבר יכול לייקר את העלויות בעשרות אלפי שקלים נוספים.
- צלם – מה שיישאר מהחתונה שלכם הוא הזכרונות והצילומים. לכן חשוב כי תשקיעו בצלם איכותי ומקצועי. אדם כזה יוכל לתת לכם לבחור בין חבילה בסיסית לבין חבילה משודרגת שכוללת ריבוי מצלמות, מצלמות רחף וצילום מגנטים. צלם יעלה לכם קרוב ל-10,000 שקלים בממוצע, כולל הצילומים שלפני החתונה.
- אלכוהול – אין חתונה ללא מנות גדושות באלכוהול שגורמות לכולם להשתחרר ופשוט לשמוח. אולמות האירועים מספקים בדרך כלל בירה מהחבית בלבד, כך שעליכם לדאוג לשאר האלכוהול בעצמכם, מה שיהפוך את החתונה ליקרה יותר.
- אטרקציות – ענף האטרקציות לאירועים לא מפסיק לחדש ולהפתיע, וכל מה שטרנדי, כגון עמדת טיקטוק, קישוטי בלונים ופרחים, בובות ענק ואקססוריז שונים, ידרוש מכם תוספת תשלום לא מועטה של אלפי שקלים נוספים.
בנוסף עליכם לקחת בחשבון גם את ההשקעה בכם כחתן וכלה, שצריכים להיות כמה שיותר יפים ביום האירוע – עם שמלת כלה, חליפת חתן, איפור וסידור שיער, מה שגם כן טומן בחובו השקעה של אלפי עד עשרות אלפי שקלים בממוצע. בשורה התחתונה, התשובה לשאלה כמה עולה חתונה מאוד משתנה, אך יכולה לעבור בקלות גם את רף ה-100,000, כתלות בתקציב שתרצו או תהיו מסוגלים לעמוד בו.